Theo Even in arboretum in De Lutte, schreef een brief aan zijn huisarts. „Gezien de huidige coronacrisis, heb ik een besluit genomen...”
Volledig scherm
PREMIUM
Theo Even in arboretum in De Lutte, schreef een brief aan zijn huisarts. „Gezien de huidige coronacrisis, heb ik een besluit genomen...” © Annina Romita DTCT

Theo (69) schrijft brief aan huisarts: ‘Geef mijn ic-bed maar aan jonger iemand’

Theo Even (69) uit Losser schrijft in een brief aan zijn huisarts dat hij geen ic-bed hoeft als er een tekort aan is. Gezien zijn slechte fysieke toestand ziet hij daar geen heil in. Maar het is ook een gebaar naar een jongere generatie. „Ouderen denken niet alleen aan zichzelf.”

Even was eerder raadslid voor D66 in de gemeente Losser en werkzaam voor de Koninklijke Luchtmacht. Hij werkte daar met giftige verf en werd een van de chroom-6 slachtoffers, die gebukt gaan onder diverse aandoeningen.

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Ook Kamerleden reageren verontwaardigd. Burgemeester Halsema ziet echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo laat haar woordvoerder weten.