Volledig scherm
PREMIUM
© Mark Reijntjens

Tinderen in coronatijden: hoe doe je dat?

Op datingapp Tinder ging een waarschuwing rond: was je handen, draag handgel bij je, raak je gezicht niet aan, houd afstand in het openbaar. Nu musea, bioscopen en horeca hun deuren hebben gesloten, wordt het ontmoeten van nieuwe mensen lastig. Hoe kunnen we nog daten in tijden van corona?

Je leest een artikel van afgelopen dinsdag. In ons #NLBlijftThuis-dossier rakelen we artikelen op die jou kunnen helpen om de vele uren in eigen huis door te komen. 

Een swipe naar links, een swipe naar rechts, links, links, rechts… En dan: ,,Your wellbeing is our #1 priority”. Het oogt vreemd: een app die ontmoetingen tussen mensen aanmoedigt, maar waarschuwt voor sociaal contact. Tinder-woordvoerder Natalja Neumeister blijft over deze dubbelzinnigheid stil. Wel deelt ze mee dat het bedrijf vanaf deze week de functie Paspoort gratis aan alle leden aanbiedt. Met deze functie kun je over de hele wereld heen swipen: ,,We hopen dat onze leden de functie kunnen gebruiken om zichzelf uit de quarantaine te transporteren.”