Het tripbook van Tjeerd Deelstra met aandenkens van Fluxus-kunstenaars zoals haren, tekeningetjes en een gedroogde inktvis.
Volledig scherm
PREMIUM
Het tripbook van Tjeerd Deelstra met aandenkens van Fluxus-kunstenaars zoals haren, tekeningetjes en een gedroogde inktvis. © Tomas de Groot

Tjeerd (83) krijgt ruim miljoen euro voor kunst: van boek met teennagels tot ingelijste sigaret

Foto’s van John Lennon en Yoko Ono, een boek met echte huidschilfers, teennagels en een schaamhaar van kunstenaars en een ingelijste sigaret. Het is een greep uit de honderden verzamelde kunstschatten uit de jaren 60 en 70 van Delftenaar Tjeerd Deelstra (83). Ze gingen een krappe twee maanden terug onder de hamer voor 1,1 miljoen euro. 

  1. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
    PREMIUM
    Met video's

    Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

    Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.