Transgenderstel heeft boodschap aan alle pesters: ‘Fuck you, echt’

VIDEONiet elke transgender krijgt miljoenen likes en hartjes bij zijn of haar coming-out. Daar kunnen Kristiana en Arianne uit Heerlen over meepraten. Een gesprek met een stel dat zich niet liet kisten door eenzaamheid, pesterijen en mishandeling. ,,Straks zeg ik tegen iedereen die ons dwars gezeten heeft: fuck you, echt.”

De afspraak was al gemaakt voor make-up vlogster Nikkie Tutorials maandag de wereld verraste met haar miljoenen keren bekeken en positief ontvangen coming-out. Het geeft het gesprek met Kristiana Moretti en Arianne Brink nog een beetje meer urgentie. De video van Nikkie is een steun in de rug voor alle transgenders, zo voelen Kristiana (28) en Arianne (26) dat ook. Arianne: ,,Een populaire, succesvolle vrouw die ervoor uitkomt dat ze transgender is, dat is goed voor de acceptatie.” Kristiana: ,, Nikkie is een echte vrouw. Misschien verlost het ons van het stigma dat mensen hebben van een transgender als een vent in een jurk.”

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.