Het station van Hoofddorp.
Volledig scherm
Het station van Hoofddorp. © ANP

Treinverkeer in Randstad flink ontregeld

Door een combinatie van factoren is zondagmiddag het treinverkeer flink ontregeld tussen Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Het gaat onder meer om een kapotte bovenleiding bij Woerden en werkzaamheden tussen Leiden en Haarlem.

Ook zorgt een aanrijding bij Hoofddorp voor problemen op het spoor, vooral rond Schiphol. Het gaat volgens de politie om een zelfdoding, De problemen duren tot ongeveer 16.00 uur, denkt de NS. Er rijden stopbussen tussen Leiden Centraal, Sassenheim, Nieuw-Vennep, Hoofddorp en Schiphol Airport. Tussen Amsterdam Centraal en Rotterdam Centraal rijden geen Internationale treinen.

Tussen Utrecht Centraal en Den Haag Centraal rijden veel minder treinen. En tussen Utrecht Centraal en Rotterdam Centraal rijden minder Intercity’s door een defecte bovenleiding. Dit duurt tot ongeveer maandag 05:00 uur. Ook tussen Leiden Centraal en Alphen aan den Rijn rijden geen treinen door een defecte bovenleiding. Dat zal tot tegen 17.00 uur duren. Er rijden bussen.

Op Twitter maken mensen die naar de tennisfinale willen van het ABN Amro World Tennis Tournament in Rotterdam zich zorgen of ze de wedstrijd wel halen.

Praten over zelfdoding?

Zit jij in de knoop met jezelf en/of wil je praten over zelfdoding? Kijk dan op 113.nl of bel 0900-0113.

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.