Volledig scherm
© ANP

Tweetal gewond door sprong uit raam brandend huis Zaandam

UpdateEen man en een vrouw zijn vanochtend in Zaandam gewond geraakt doordat ze van tweehoog uit een raam van een brandende woning zijn gesprongen. Ze zijn met onbekende verwondingen naar ziekenhuizen in de regio gebracht. Twee anderen zijn nagekeken omdat ze rook hadden ingeademd, maar zij hoefden niet naar een ziekenhuis, meldt een woordvoerder van de brandweer.

De brand woedde op de eerste verdieping in een woning aan de Pelikaanstraat in Zaandam. Aanwezigen probeerden zelf het vuur te blussen, maar dat lukte niet. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Hoe ernstig de verwondingen van de man en vrouw zijn die uit het raam sprongen, weet de woordvoerder niet. De twee vielen volgens hem 8,5 meter naar beneden. “Ze waren dusdanig gewond dat er een traumahelikopter bij moest komen.”

Waardoor de brand uitbrak is nog onbekend. De brandweer had het vuur snel onder controle. Door de forse rookontwikkeling is er volgens de zegsman veel schade in de woning. De gemeente gaat kijken of er voor de overige bewoners opvang moet worden geregeld.

 1. Carnavalsorganisatie boos op politie na escalatie: 'Onschuldige vrouw met wapenstok geslagen’
  grimmige sfeer

  Carnavals­or­ga­ni­sa­tie boos op politie na escalatie: 'Onschuldi­ge vrouw met wapenstok geslagen’

  Een carnavalsfeest in het plaatsje Oudewater bij Gouda is vanavond volledig uit de hand gelopen. Tientallen mensen gingen buiten een café met elkaar op de vuist nadat er een ruit werd ingeslagen. De politie hield drie relschoppers aan en adviseerde inwoners tijdelijk niet in de buurt van de straat te komen. De carnavalsorganisatie baalt stevig van de situatie, maar vindt dat de politie veel te heftig heeft opgetreden.
 2. Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Auschwitz-museum woest op Bol.com om verkoop 'hatelijke en gruwelijke' naziboeken

  Het museum Auschwitz Memorial doet een dringende oproep aan Bol.com en Amazon om per direct te stoppen met de verkoop van ‘hatelijke, gruwelijke en antisemitische boeken’. Omstreden boeken van auteurs zoals oorlogsmisdadigers Heinrich Himmler en Julius Streicher worden verkocht in de webshop van de bedrijven. Bol.com heeft begrip voor de oproep en begrijpt het sentiment, maar laat weten de boeken niet uit de verkoop te halen.