Undercovers dreigen met stilleggen Encrochat-onderzoeken: 'Operaties steeds risicovoller’

videoUndercoveragenten dreigen belangrijke onderzoeken te staken die voortvloeien uit de gehackte onderwereldberichtendienst Encrochat. Dat schrijven de politiespecialisten in een brief aan minister Grapperhaus, waarin ze meer waardering vragen voor hun riskante werk.

 1. Diederik Gommers: Famke Louise heeft me aan het denken gezet, angst zaaien werkt niet

  Diederik Gommers: Famke Louise heeft me aan het denken gezet, angst zaaien werkt niet

  ‘Natuurlijk maken we ons zorgen, maar we moeten geen angst zaaien!’ Voorzitter Diederik Gommers van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care (NVIC) doet vandaag een poging meer uitleg te geven over corona, om zo de Nederlanders achter het beleid te krijgen. ,,Van bang maken en nog meer maatregelen nemen, zetten de mensen alleen maar de hakken harder in het zand”, legt hij uit aan ad.nl.
 2. Korpsleiding zet landsadvocaat op amateurspeurder na dreigement, undercovers vrezen voor veiligheid
  bond slaat alarm

  Korpslei­ding zet landsadvo­caat op ama­teurspeur­der na dreigement, underco­vers vrezen voor veiligheid

  Politieagenten maken zich zorgen om hun veiligheid en die van hun naasten nu een bekende van de politie dreigt de adresgegevens van enkele undercoveragenten bekend te maken. Dat laat politiebond ACP aan deze nieuwssite weten. De bond slaat alarm bij de politie, die een landsadvocaat op de zaak heeft gezet. ,,We willen hiermee een signaal afgeven dat we dit écht niet tolereren”, laat een woordvoerder van het korps weten.