Volledig scherm
© ANP

'Vaccins voor ouderen soms bewust stil gehouden'

Preventieve vaccins tegen verschillende infectieziekten worden al jaren niet actief aangeboden, hoewel ze wel beschikbaar zijn. Zo zijn er onder meer vaccins tegen gordelroos, longontsteking, kinkhoest en hepatitis-A, die soms niet of nauwelijks aan patiënten worden aangeboden. Dat schrijft De Telegraaf.

Een groep artsen wil dat daar verandering in komt. ,,Patiënten worden dom gehouden, onwetend van de vaccins die vaak gewoon voorhanden zijn. Dat die entstoffen bestaan, wordt oudere patiënten simpelweg niet verteld'', zegt klinisch farmacoloog Koos Brouwers van het UMC Utrecht.


  1. Identificatie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

    Identifica­tie gruwelijke Haarlemse flatbrand neemt meer tijd in beslag

    De identificatie van de dode die werd aangetroffen bij een fatale brand in Haarlem neemt nog meer tijd in beslag. Dat meldt de politie naar aanleiding van de brand in een complex aan de Rudolf Steinerstraat, waarbij een groot aantal appartementen moest worden ontruimd. Volgens nog onbevestigde berichten van buurtbewoners zou het slachtoffer een zeven maanden zwangere vrouw zijn, die in haar slaapkamer door haar man in brand gestoken zou zijn.