Volledig scherm
PREMIUM
Het stuk land van Gerrit-Jan van D. is inmiddels één grote wildernis, maar hier lijkt hij een speelplaats voor zijn kinderen te hebben gemaakt. © Raymond Boere

‘Vader Drents gezin had grootse plannen voor commune met verslaafden’

De opgepakte vader Gerrit-Jan van D. (67) die zes kinderen zou hebben vastgehouden op een boerderij in Ruinerwold had eind jaren negentig al grootse plannen voor een commune met verslaafden. Hij kocht hiervoor drie stukken weiland bij het Staphorster bos, bevestigt de zoon van de vorige grondeigenaar. Het project is nooit van de grond gekomen.  

Een paar weken geleden was zoon Berend Veldman (68) er toevallig nog met zijn kleinkinderen. Zijn vader had de gronden sinds 1965 in bezit maar verkocht het in 1997 aan Gerrit-Jan van D. Veldman was nieuwsgierig wat hij er nu zou aantreffen. ,,Maar het was een onvoorstelbare wildernis geworden. We zagen er zelfs een sneeuwuil’’, zegt hij in zijn werkplaats in Staphorst.

  1. Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen
    LIVE TWITTER

    Rechter voert druk op: vertel Brech, u heeft zelf de sleutel van de cel in handen

    Het OM heeft behalve huid, haar en speeksel van Brech op Nicky Verstappen ook de beschikking over een tot dusver onbekende getuigenverklaring van twee vrouwen die Brech in 1998 hebben zien fietsen met een jongetje achterop. De feiten vragen om een verklaring, vindt ook de rechter die de druk opvoert: ‘Kende u Nicky? Waarom vertelt u niet?' Volg de zitting via het live twitterverslag onderaan dit artikel.