De Hilversummer Bert Gravendeel met foto van zijn 17-jarige zoon Maurits die afgelopen zomer overleed aan meningokokken type W.
Volledig scherm
PREMIUM
De Hilversummer Bert Gravendeel met foto van zijn 17-jarige zoon Maurits die afgelopen zomer overleed aan meningokokken type W. © Marnix Schmidt

Vader van Maurits (17) rouwt elke dag en hoopt dat ie-de-reen prik gaat halen

De 17-jarige Maurits Gravendeel ligt op 20 juli tijdens zijn vakantie ziek op bed in een hotelkamer. Artsen ontdekken dat hij is geveld door de zeer dodelijke bacterie meningokokken type W. Maurits redt het niet. Vanaf de dag dat Maurits ziek is, doet zijn vader Bert er alles aan om te voorkomen dat meer kinderen bezwijken. 

  1. Agent draait dienst van 21 uur door boerenprotest: ‘Onderzoeken vallen stil, politie niet meer in de wijk’
    PREMIUM

    Agent draait dienst van 21 uur door boerenpro­test: ‘Onderzoe­ken vallen stil, politie niet meer in de wijk’

    De voortdurende boerenprotesten trekken een enorme wissel op de Nederlandse politie, die massaal wordt ingezet. Voorzitter Wim Groeneweg van politievakbond ACP kent agenten die een dienst van 21 uur draaien tot 4.00 uur ’s nachts en de volgende ochtend wéér aan de bak moeten. Zijn collega Jan Struijs (NPB) vreest grote consequenties. ,,Opsporingsonderzoeken vallen stil, politie is niet meer in de wijken, onderzoek naar lokale drugsdealers wordt stopgezet.”