Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, na afloop van het Veiligheidsberaad, waar onder meer over de problemen met de asielopvang in Nederland werd gesproken.
Volledig scherm
Hubert Bruls, burgemeester van Nijmegen en tevens voorzitter van het Veiligheidsberaad, na afloop van het Veiligheidsberaad, waar onder meer over de problemen met de asielopvang in Nederland werd gesproken. © ANP

Veiligheidsberaad: Nog jarenlang groot aantal opvangplekken nodig 

Nederland moet ‘tot in de lengte van jaren’ meer opvangplekken voor asielzoekers realiseren dan het land ooit heeft gehad. Dat zei voorzitter Hubert Bruls vanavond na afloop van het Veiligheidsberaad, het burgemeestersoverleg van de 25 veiligheidsregio’s.

  1. Justitie met team van experts op terrein van Tata Steel in kader van strafrechtelijk onderzoek

    Justitie met team van experts op terrein van Tata Steel in kader van strafrech­te­lijk onderzoek

    Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag met een team van experts onderzoek verricht op het terrein van Tata Steel IJmuiden. Ze wilden ‘meer inzicht krijgen’ in het productieproces van staal en de werking van de cokes- en gasfabrieken, laat het OM weten. Dat kondigde al in februari een strafrechtelijk onderzoek naar het grote staalbedrijf aan, nadat advocaat Bénédicte Ficq namens omwonenden aangifte had gedaan.