De Belgische politie houdt momenteel dag en nacht een oogje in het zeil in de wijk van minister Van Quickenborne.
Volledig scherm
De Belgische politie houdt momenteel dag en nacht een oogje in het zeil in de wijk van minister Van Quickenborne. © Hans Verbeke/Belga

Verdachten beoogde ontvoering Belgische minister verzetten zich tegen overlevering

De vier mannen die volgens justitie plannen hadden om de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne te ontvoeren, willen niet worden overgeleverd aan onze zuiderburen. Toch blijft dat wel de bedoeling, meldt het Openbaar Ministerie vanmiddag.

  1. Duizenden computers, telefoons en parfums in beslag genomen bij huiszoekingen door FIOD

    Duizenden computers, telefoons en parfums in beslag genomen bij huiszoekin­gen door FIOD

    Duizenden computers, mobiele telefoons en parfums zijn vandaag door de FIOD in beslaggenomen bij vijf huiszoekingen in Nederland. Ook is er een kantoor doorzocht. De invallen zijn onderdeel van een Europees onderzoek naar een mogelijke criminele organisatie die parfums en elektronica online verkoopt zonder daag btw over af te dragen. Ook meerdere auto's en een illegaal vuurwapen werden meegenomen.
  2. Plan ontvoering minister lijkt zeer serieus, maar politie wist ervan: ‘Nederlands kenteken is direct verdacht’

    Plan ontvoering minister lijkt zeer serieus, maar politie wist ervan: ‘Nederlands kenteken is direct verdacht’

    De poging tot ontvoering van de Belgische minister van Justitie Vincent Van Quickenborne was zeer serieus. Daar gaan Belgische autoriteiten vanuit. De politie was echter voorbereid en schroefde de beveiliging bij het huis van de minister fors op. Met de mislukte actie schiet de georganiseerde drugscriminaliteit zichzelf in de voet, zegt de bekende Belgische misdaadjournalist Faroek Özgünes. ,,De aanpak krijgt nu nog meer prioriteit.”