Jongeren leggen bloemen op Mallorca voor de overleden Carlo op de plek waar hij werd aangevallen
Volledig scherm
Jongeren leggen bloemen op Mallorca voor de overleden Carlo op de plek waar hij werd aangevallen © DPG

Verdachten van doodschoppen Carlo (27) op Mallorca niet naar Spanje: Nederland neemt onderzoek over

De Spaanse onderzoeksrechter heeft Nederland verzocht het onderzoek naar het doodschoppen van Carlo Heuvelman (27) op Mallorca over te nemen. Het parket Midden-Nederland, dat al een onderzoek naar het geweld was gestart, gaat het onderzoek voortzetten. Ook een (eventuele) rechtszaak vindt dus in Nederland plaats.

11 reacties

 • Nonno Baffi

  2 maanden geleden
  Wordt het niet eens tijd om dit soort jongelui onder te brengen in een strafkamp. Een heropvoeding is hier hard nodig.
 • John den Holder

  2 maanden geleden
  Hoe lang gaat er, over deze laffe daad, nog gebakkeleid worden, wie, wat en hoe en waar? Zij vonden zichzelf "stoere jongens", samen een huis gehuurd, samen op vakantie, alles samen toch? Samen er voor gezorgd dat iemand dood geschopt werd, dus ...nu ook SAMEN de bak in, allemaal even schuldig, stelletje lafbekken.
 • G Brok

  2 maanden geleden
  Maakt het uit wie er geschopt heeft? Alle 9 met dezelfde eis berechten na Spaanse maatstaven en ook volgens hun regime. Niemand van die groep was stoer genoeg om het niet te laten escaleren. Rechters van Nederland, stel nou onderhand eens een strafeis waar mensen gerechtigheid in zien. Poging tot doodslag met blijvend letsel. Ik stel een strafeis voor van 10 jaar en een schadevergoeding van 50.000 euro per persoon.
 • Rien Wintermans

  2 maanden geleden
  Helaas, zo gaat dit in 2021. Het zijn niet enkel gasten uit het Gooi die dit doen hoor, ik zie en hoor dit overal. Respect bestaat niet meer bij vele jongeren, enkel maar hun willetje en zinnetje krijgen. En als daar iemand iets op heeft te zeggen worden ze heel vervelend, zoals deze gasten. Voor mij zijn ze allen schuldig aan deze dood. Ze hebben voor zo ver ik weet niet geprobeerd hun mallote vrienden te stoppen, dus allemaal vast en het liefst in Spanje. Niet in zo'n 5 sterren cel hier bij pa
 • Aloys Hoex

  2 maanden geleden
  Dan ook de Spaanse strafeis mee overnemen! Als stoer groepje zomaar mensen molesteren en iemand moedwillig het leven benemen, daar hoort een gepaste en stevige straf op te komen. Daarbovenop een levenslang verbod om Spanje binnen te komen.
 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.