Volledig scherm
Gisteravond heeft een grote zoekactie plaatsgevonden naar de vermiste Penny de Jager (23) in het Markermeer ter hoogte van Venhuizen. © Reddingstation Wijdenes

Vermiste zwemster blijkt 23-jarige Penny de Jager, broer doet oproep

Ze ging met een vriendin zwemmen, maar kwam na een duik in het Markermeer niet meer terug. Er is een grote zoekactie gestart naar Penny de Jager (23) uit Alkmaar en haar broer vraagt op Facebook om hulp.

Een vriendin van Penny sloeg alarm toen ze niet terugkeerde nadat ze was gaan zwemmen. Haar spullen, waaronder een telefoon, lagen nog wél op de kant.

Haar broer Brian de Jager laat op Facebook van zich horen en vraagt om hulp. ,,Mijn zusje Penny de Jager word sinds gisteravond vermist, ze is gister het laatst gezien op een strandje in Venhuizen waar ze met een vriendin was. Ze is spoorloos verdwenen. Heeft iemand iets gezien of gehoord? Graag contact opnemen met politie of stuur me een bericht”, schrijft hij op Facebook. Zijn oproep is al bijna 10.000 keer gedeeld.

Nog niet terecht

Een eerste grootschalige zoekactie heeft nog niets opgeleverd. ,,Ze is helaas nog niet terecht,’’ meldt politiewoordvoerder Roderick de Veen van de politie Noord-Holland rond half tien ‘s ochtends tegenover deze site. ,,Vandaag gaan we verder met het onderzoek: waar is ze en wat is er precies gebeurd? We houden rekening met alle opties. Het meest positieve scenario is dat ze zichzelf meldt.’’