Volledig scherm
Een Stint staat aan een kettingslot. © ANP

Vernieuwde Stint krijgt andere naam: Buszy

De Stint komt niet onder die naam terug op de weg. Dat heeft Stint eigenaar Edwin Renzen bekend gemaakt. Op verzoek van de nabestaanden van het spoordrama krijgt het aangepaste vervoersmiddel een andere naam. Dat gaat Buszy worden,  meldt Omroep Brabant.

Het aangepaste vervoersmiddel dat de oude Stint moet vervangen wordt op dit moment gekeurd door verkeersdienst RDW in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. 

Het ministerie legde namens de nabestaanden het verzoek om de naam aan te passen neer bij de fabrikant. ,,Wij hebben de wens van de nabestaanden aan Renzen overgebracht om, bij een eventuele terugkeer, de naam Stint te veranderen. Het is aan Renzen wat hij hiermee doet.’’

Edwin Renzen besloot dat verzoek in te willigen. De merknaam Stint blijft wel bestaan, maar het model dat gebruikt wordt om kinderen te vervoeren gaat Buszy heten. Die naam is gekozen omdat de manier van rijden van het nieuwe vervoersmiddel doet denken aan een busje, legt Renzen uit. ,,Buszy is een makkelijk woord voor kinderen en heeft een minder negatieve associatie’’, zegt Renzen.

Spoordrama

De Stint werd na een dodelijk spoorongeluk op 20 september 2018 in Oss van de openbare weg verbannen. Bij het ongeval kwamen vier kinderen om het leven. Een vijfde kind en de medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde, raakten zwaargewond.

Dit zijn enkele nieuwe regels waar de Stint aan moet voldoen:

 1. Ben je als ‘exportbrabo’ nog wel welkom onder de rivieren?
  PREMIUM
  Carnaval 2020

  Ben je als ‘exportbra­bo’ nog wel welkom onder de rivieren?

  De een vindt het fantastisch, de ander verschrikkelijk: carnaval. Veel Brabanders en Limburgers die naar boven de rivieren ‘geëmigreerd’ zijn, blijven het toch elk jaar vieren. Zo ook verslaggevers Loudi Langelaan (25) en Bonne Kerstens (30). Ze wonen al jaren in Amsterdam, maar blijven in hun hart ‘twee meisjes uit het zuiden’. Hoe is het om elk jaar weer terug te gaan? Horen ze er nog wel bij?
 2. Verdachte van bioscoopmoorden dacht dat zijn slachtoffers zijn dochtertje hadden vermoord

  Verdachte van bioscoop­moor­den dacht dat zijn slachtof­fers zijn dochtertje hadden vermoord

  Ergün S., de verdachte van de bioscoopmoorden in Groningen, dacht dat de twee schoonmakers die hij doodstak lid waren van elitetroepen die zijn dochter om het leven hadden gebracht. Dat bleek tijdens een zitting over de omgangsregeling over zijn dochtertje, die 7 februari diende in de rechtbank in Groningen, vóór de eerste strafzaak over de moorden. De uitspraak is door de rechtbank gepubliceerd.