Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen.
Volledig scherm
PREMIUM
Personeelsleden in de zorg kreeg vooral in 2020 te maken met een serie grote corona-uitbraken onder patiënten, waardoor ze zelf ook een groot risico liepen om het virus op te lopen en long covid te krijgen. © ANP

‘Verpleegkundige en leraar met long covid hebben recht op schadevergoeding’

Zorgverleners, welzijnswerkers en onderwijzers die na een coronabesmetting onder langdurige klachten gebukt gaan, hebben recht op een schadevergoeding van vele duizenden euro’s, vindt de vakbeweging. Sterker nog, het kabinet heeft daartoe een morele plicht. 

2 reacties

  • Bert Markgraaff

    2 maanden geleden
    Wellicht is het eisen van schadevergoedingen van onze nalatige overheid een manier om ze tot bewegen tot een daadkrachtig beleid. In Nederland is niets meer fatsoenlijk geregeld, onderwijs, gezondheidszorg, infrastructuur, toeslagen, pensioenen, huisvesting, jeugdzorg. 350.000 werklozen en nadenken waar we nu de arbeidsmigranten vandaag gaan halen. Als ik op zo’n wijze mijn bedrijf zou besturen was ik, failliet of aangeklaagd voor enorme schadeclaims.
  • Frank de Bie

    2 maanden geleden
    Waarom deze discriminatie van het FNV. Alleen voor enkele beroepsgroepen. Heb zelf long Covid, 2x covid, Influenza en ga haast zeker afgekeurd worden. De 2e besmetting is zeker opgelopen op mijn werk. De eerste is onbekend. Maar dat geldt voor iedereen. Soms bevorderd het FNV een tweedeling van de maatschappij en vaak is men hier op tegen. Waardeloze instelling. Vecht dan voor iedereen.