De hoek van de De la Reystraat en de Toulonselaan in Dordrecht, waar woensdagavond een heftig schietincident plaatsvond waarbij twee agenten en één aanvankelijke verdachte gewond raakten.
Volledig scherm
PREMIUM
De hoek van de De la Reystraat en de Toulonselaan in Dordrecht, waar woensdagavond een heftig schietincident plaatsvond waarbij twee agenten en één aanvankelijke verdachte gewond raakten. © Jeffrey Groeneweg/Qphoto

Verwarde fotojournalist (38) schoot op agenten met afgepakt dienstwapen: ‘Niemand zag dit aankomen’

De verwarde persfotograaf (38) die twee agenten neerschoot, deed dat met een dienstwapen van een van de agenten, dat hij wist af te pakken. Dat verklaren meerdere getuigen die woensdagavond bij het schietincident in de De la Reystraat in Dordrecht aanwezig waren. ,,De situatie escaleerde uit het niets. Helemaal níemand zag dit aankomen.”

  1. Bijna 1600 demonstranten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd
    agent gebeten

    Bijna 1600 demonstran­ten opgepakt na A12-blokkade in Den Haag, 40 activisten mogelijk later vervolgd

    Extinction Rebellion (XR) blokkeerde zaterdag sinds 12.00 uur voor de zevende keer de A12 bij Den Haag. De demonstratie, die ruim vijf uur duurde, gold als protest tegen subsidies van de overheid aan de fossiele industrie. De politie heeft in totaal 1579 demonstranten opgepakt, 40 van hen worden strafrechtelijk vervolgd. Lees alle ontwikkelingen van vandaag terug in ons liveblog hieronder.
    Den Haag