Volledig scherm
PREMIUM
Het vergeten leven van Mohammed B. © Beeld Mark Reijntjens

Vijftien jaar na moord Theo van Gogh: zo is het nu met Mohammed B.

Het vergeten levenMohammed B. vermoordde vandaag exact 15 jaar geleden Theo van Gogh. Sinds die ene dag slijt hij in stilte zijn dagen, deels achter een laptop, altijd in een extra bewaakte gevangenis, waar hij een levenslange straf uitzit. Dit is het vergeten leven van Mohammed B.

Het ouderlijk huis waarin Mohammed opgroeide bestaat niet meer. Stadsvernieuwing heeft hier een compleet nieuwe straat uit de grond gestampt. Zelfs zijn huisnummer is verdwenen – gek genoeg zijn hier alleen maar even nummers te vinden. En eigenlijk is het overal waar B. was zoals hier. In de moskee die hij als kind bezocht wordt zijn naam niet herkend. In de buurt waar hij op zichzelf ging wonen, worden deuren al dichtgesmeten voor ze eenmaal open zijn.

  1. Petitie tegen afsnijroute voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Petitie tegen afsnijrou­te voor Formule 1-teams over strand naar circuit Zandvoort

    Iets meer dan 3250 mensen hebben een online petitie getekend tegen de plannen om Formule 1-teams van Noordwijk over het strand naar het circuit bij Zandvoort te laten reizen. Drie teams zullen in Noordwijk logeren tijdens de Dutch Grand Prix begin mei. Het college van Noordwijk is bereid het vervoer over het strand onder voorwaarden mogelijk te maken, zodat ,,de supersterren van de Grand Prix nergens in een file komen vast te staan".
  2. Speelfilm Suriname en het coronavirus in de Ochtend Show to go

    Speelfilm Suriname en het coronavi­rus in de Ochtend Show to go

    Acteurs Rodney Lam en Rosita Dameri zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go en zullen meer vertellen over het succes van de nieuwe film Suriname. Voorzitter Jurgen van der Hel van JOB MBO praat ons bij over de groeiende vraag naar mbo’ers op de arbeidsmarkt, met aanvullend commentaar van voorzitter van de MBO Raad Frank van Hout. De show wordt gepresenteerd door Manuel Venderbos en is vanaf 07:30 uur live te zien in onze app en op de site.