Bloemen bij de plek waar Karin Grijpstra werd gevonden.
Volledig scherm
Bloemen bij de plek waar Karin Grijpstra werd gevonden. © Anton Kappers

Vijftien tips over vrouw die dood werd gevonden in sloot in Fries gehucht

De politie heeft vijftien tips binnengekregen over de dood van Karin Grijpstra in het Friese dorp Cornjum. Zondag werd het lichaam van de 55-jarige vrouw gevonden in het water bij De Wier, ter hoogte van de hervormde kerk in hetzelfde dorp. Volgens de politie is de vrouw slachtoffer van een misdrijf.

Dinsdagavond kreeg de politie vijf tips binnen na de uitzending van Opsporing Verzocht, daar zijn vandaag nog eens tien tips bij gekomen. Of er bruikbare tips bij zitten, kon een politiewoordvoerder nog niet zeggen. ,,Wij moeten eerst alle tips natrekken om te zien of er goede informatie tussen zit.”

Volgens de politie ging de vrouw aan het begin van zaterdagnacht nog even haar hond uitlaten en is ze toen slachtoffer geworden van een misdrijf. Een groot team van de politie doet onderzoek.

Cornjum ligt ten noorden van Leeuwarden en heeft nog geen 400 inwoners. Zaterdagavond was er ook een theatervoorstelling in het dorpje. Die was rond middernacht afgelopen. ,,Het kan zijn dat mensen die avond iets gezien hebben wat ze op dat moment niet konden plaatsen", meldde de politie eerder al

Bekijk hieronder het item uit Opsporing Verzocht over deze zaak.

  1. Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstraties in Berlijn, London en Amsterdam

    Woede na dood George Floyd slaat over naar Europa, demonstra­ties in Berlijn, London en Amsterdam

    Diverse antiracisme-organisaties houden morgen op de Dam in Amsterdam een manifestatie uit protest tegen wat zij politiegeweld tegen zwarten in de VS en de EU noemen. Aanleiding tot het protest is de dood van George Floyd in de Amerikaanse stad Minneapolis, die vorige week na een hardhandige arrestatie door de politie overleed. Dat leidde tot een golf van onrust in Amerikaanse steden. Maar ook in Duitsland en Engeland zijn mensen de straat op gegaan om te demonstreren.
  2. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”