Volledig scherm
Landgoed Mastenbroek. © Archief

Villa ‘Dream or Donate’-oprichter te koop voor dik miljoen

De villa van Dream or Donate-oprichter Robert-Jan Mastenbroek in de buurt van Ommen staat te koop. Vraagprijs: 1,1 miljoen euro. Daarvoor krijg je dan elf kamers, maar ook een sauna, bioscoop én een bruin café. Mastenbroek ligt onder vuur omdat zijn crowdfunding-site ineens offline ging. 

De man achter het onlangs plotseling opgedoekte crowdfundingsplatform Dream or Donate heeft volgens tientallen crowdfunders vele duizenden euro’s achterover gedrukt. Mastenbroek – die zich graag ‘Broer’ noemt – zette eerder tal van luxe spullen uit zijn landhuis te koop op Marktplaats, naar eigen zeggen om met de opbrengsten de gedupeerden te kunnen compenseren. 

Harmonie

De indeling van zijn landgoed aan de Haar laat weinig aan de verbeelding over. Het moet er nogal luxe zijn, in schril contrast met de doelstelling van de bewoners: leven in een zelfvoorzienende commune in harmonie met elkaar en de natuur. 

Een greep uit de omschrijving van de makelaar: ‘Rondom een royale tuin met terras, diverse fruitbomen, verwarmd zwembad, overdekte BBQ plaats, tuinberging, vijverpartij, diverse kassen en grote moestuin.’

Verwarmd biljart

Ook niet te versmaden: ‘Trap naar een portaal met een ruimte die voorzien is van een sauna en douche, bioscoopje, een eigen ‘bruin café’ met onder andere eigen sanitair, verwarmd biljart, fraaie bar en geluidsinstallatie. Het bruin café is bovendien voorzien van een ventilatiesysteem.’ 

Verder zijn er twee badkamers en een ‘imposante entree’. En wat te denken van een ‘riante, rietgedekte paardenschuur’. In de villa zelf is bovendien een lift.

Enig nadeel van de villa op Funda: er staan geen foto’s bij. Dat is juist wel gebruikelijk bij verkoop van woningen. 

Bekijk op deze video het terrein vanuit de lucht:

Volledig scherm
Landgoed van Robert-Jan Mastenbroek van Dream or Donate. © Google Maps