Aanhangers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet worden bekogeld met vuurwerk tijdens een demonstratie. De Zwarte Piet is Racisme-campagne van de actiegroep bestaat dit jaar tien jaar.
Volledig scherm
Aanhangers van de actiegroep Kick Out Zwarte Piet worden bekogeld met vuurwerk tijdens een demonstratie. De Zwarte Piet is Racisme-campagne van de actiegroep bestaat dit jaar tien jaar. © ANP

Volendam ‘moet zich schamen’, vindt KOZP: ‘Kinderen aangemoedigd om ons te bekogelen’

demonstratieActievoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) beraden zich op juridische stappen nadat zij bij een demonstratie in Volendam werden bekogeld met eieren, vuurwerk, oliebollen en visafval. Volgens de actiegroep werden kinderen op straat aangemoedigd om voorwerpen naar de demonstranten te gooien. ‘Het valt nu niet meer te ontkennen dat Volendam een groot racismeprobleem heeft’, schrijft Kick Out Zwarte Piet in een verklaring op Facebook.

  1. LIVE | Noodkreet van burgemeesters aan kabinet, supermarkten vrezen voor lege schappen door uitval personeel
    CORONAVIRUS

    LIVE | Noodkreet van burgemees­ters aan kabinet, supermark­ten vrezen voor lege schappen door uitval personeel

    De burgemeesters van zo’n 30 steden richten, middels een opiniestuk in de Volkskrant, een noodkreet aan het kabinet over de coronamaatregelen. Die zouden ‘een te grote wissel op het uithoudingsvermogen’ en op het ‘vertrouwen in het bestuur’ trekken. Supermarkten hebben door uitval van personeel moeite om de roosters rond te krijgen en vrezen lege schappen als het verzuim door corona nog groter wordt. Volg alle ontwikkelingen rond het coronavirus in ons liveblog. Oudere berichten vind je hier.