Duikers van Recovery Divers haalden dinsdag de mobiele telefoon van de omgebrachte Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk uit de Nieuwe Rijn in Leiden.
Volledig scherm
PREMIUM
Duikers van Recovery Divers haalden dinsdag de mobiele telefoon van de omgebrachte Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk uit de Nieuwe Rijn in Leiden. © Recovery Divers

Vondst telefoon van gedode Esmee (14) wél belangrijk: ‘Kunnen aanwijzingen voor vooropgezet moordplan op staan’

De mobiele telefoon van de eind 2021 gedode Esmee (14) uit Hazerswoude-Rijndijk kwam dinsdag letterlijk boven water. Het apparaat kan helpen bij het hoger beroep in de strafzaak, denkt topadvocaat Richard Korver. Maar het Openbaar Ministerie zegt het toestel niet nodig te hebben.

  1. Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijderde Lentekriebels-video

    Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen FvD om uploaden verwijder­de Lentekrie­bels-vi­deo

    Expertisecentrum Rutgers onderzoekt juridische stappen tegen Forum voor Democratie vanwege het schenden van auteursrecht. De partij van Thierry Baudet plaatste dinsdag zonder toestemming een video van Rutgers op het eigen YouTube-kanaal waarin ouders met hun kinderen praten over liefde en seksualiteit. De video is eerder door Rutgers offline gehaald omdat die door tegenstanders zou worden gebruikt om misinformatie te verspreiden.