Wandelaars trotseren de storm op het strand van Egmond aan Zee.
Volledig scherm
PREMIUM
Wandelaars trotseren de storm op het strand van Egmond aan Zee. © ANP

Voor alle stormhaters: ‘in maart wordt alles beter’

En wéér is het een weekend van tegenwind, hoosbuien en zwiepende takken maar dat alles is volgens meteoroloog en storm chaser Wouter van Bernebeek (28) geen enkele reden tot klagen. ‘In het zuiden mag er nog wel wat regen bij’.

Ja, hij beseft dat sommigen die zich vandaag weer in zweterig regenpak over gure fietspaden moeten begeven het inmiddels wel gehad hebben met die gierende westenwind, maar zelf is meteoroloog en ‘onweerjager’ Wouter van Bernebeek (28) nogal in zijn hum. ,,December en januari waren natuurlijk vrij saaie maanden. Hier en daar wat mist, maar geen echte kou, geen sneeuw, geen wind. Dus ik geniet wel van wat meer actie.’’

  1. Grote zorgen om populaire tuinzwembaden: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’
    waterverbruik explodeert

    Grote zorgen om populaire tuinzwemba­den: ‘Zo’n ding kopen? Denk twee keer na!’

    Lekker dobberen in een opzetzwembad, vlakbij huis? Je bent lang niet de enige! Uit een recente studie van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat ruim een kwart van de Nederlandse huishoudens een opzetzwembad in de achtertuin heeft staan. Nog eens twintig procent overweegt om er eentje aan te schaffen. Verontrustend, vindt Vitens. Het drinkwaterbedrijf ziet het waterverbruik exploderen en slaat daarom alarm. ,,Denk alsjeblieft twee keer na voor je zo’n ding koopt. We zitten aan de randen van onze mogelijkheden.”