Demonstratie met een drugshond tijdens een gezamenlijke persconferentie van de Nederlandse en Belgische douane, eerder dit jaar, naar aanleiding van grote cocaïnevondsten in de Antwerpse en Rotterdamse haven.
Volledig scherm
PREMIUM
Demonstratie met een drugshond tijdens een gezamenlijke persconferentie van de Nederlandse en Belgische douane, eerder dit jaar, naar aanleiding van grote cocaïnevondsten in de Antwerpse en Rotterdamse haven. © JONAS ROOSENS/BELGA

Voortvluchtige ‘Bolle Jos’ in België vervolgd voor cocaïnesmokkel

Maandag begint in Luik, onder strenge veiligheidsmaatregelen, een grote strafzaak tegen de voortvluchtige Jos Leijdekkers en 45 medeverdachten. Het Belgische Openbaar Ministerie beschouwt hem, net als het Nederlandse, als leider van een criminele organisatie.

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.