Vrouw in bijstand die boodschappen van moeder kreeg moet toch nog 2835 euro terugbetalen

Hoger beroepEen inwoner van Wijdemeren (Noord-Holland) hoeft een terugvordering van ruim 7000 euro voor het aannemen van boodschappen van haar moeder terwijl ze in de bijstand zat, maar gedeeltelijk te betalen. De rechter heeft in hoger beroep de vordering vanochtend verlaagd naar 2835 euro.

6 reacties

 • Wim Reekers

  2 jaar geleden
  Vind dat mensen recht hebben op uitkering onafhankelijk van giften. Giften moeten net zo behandeld als voor andere mensen met wel een eigen inkomen. Een bestaansminimum moet een basaal recht zijn. Ouders moeten bijvoorbeeld schenking conform vrijstellingsregels van de belasting kunnen doen ook aan kinderen die door omstandigheden in een uitkering zitten. Juist zij kunnen dat prima gebruiken. En ja, inderdaad, dan hebben ze wat meer dan het bestaansminimum. Mooi toch, of gunnen we ze dat niet?
 • Peter Wenting

  2 jaar geleden
  De gemeentes maken in veel gevallen misbruik van rechten die ze denken maar niet hebben Het lijken praktijken van verraders die onze samenleving afbreken en het vertrouwen in de overheid verslechteren Het zijn allemaal streken van de VVD en cornuiten die de samenleving uithollen
 • Ruud Neerven

  2 jaar geleden
  Wat mij aan dit verhaal (en meer, ook in Eindhoven) stoort, is de aandacht én het wantrouwen waarmee een kleine groep mensen wordt bejegend. Zit je in de bijstand dan ben je verdacht zo lijkt het. In ieder geval ben je lui en mogelijk ben je een fraudeur. Vreemd dat overheden zoveel focus hebben op deze groep waar al dan niet een paar duizend euro kan worden teruggehaald terwijl aan de andere kant van het spectrum honderden miljoenen aan belasting wordt ontdoken en ontweken.
 • Jolanda Bollen

  2 jaar geleden
  Je wordt het in Nederland behandeld als n crimineel als je in de bijstand zit of andere uitkering geniet. Of ik het er mee eens ben wat zich daar afspeelde houd ik in het midden, er zijn genoeg mensen die hun uitkering alleen gebruiken voor 1e levens behoefte en komen daar niet mee toe!
 • M De Leest

  2 jaar geleden
  En wanneer ze de boodschappen in termijnen terug betaald aan haar moeder??
 1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
  lezersvraag

  Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

  Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.