Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Stock

Vuurwerkdeal in Heemskerk loopt uit de hand

Een afspraak via internet om vuurwerk te verkopen in het Noord-Hollandse Heemskerk is zaterdagavond uit de hand gelopen. Een van de twee verkopers is later gewond aangetroffen in Beverwijk.

Twee 16-jarige verkopers hadden afgesproken op het Europaplein met een jeugdige koper. Vanuit het niets kwamen er een paar mannen aan die de twee schopten en sloegen. De twee verkopers wisten te ontkomen en renden snel weg. Een klein uur later kreeg de politie een melding van een steekincident in het nabijgelegen Beverwijk. Daar troffen ze één van de twee jongens gewond aan. Die moest naar het ziekenhuis.

De politie onderzoekt hoe de jongen gewond is geraakt en wie daarvoor verantwoordelijk is. De tweede verkoper heeft zich later bij de politie gemeld. Vermoedelijk ging het om de verkoop van illegaal vuurwerk. 

  1. Duizenden demonstranten tegen politiegeweld: Dam in Amsterdam bomvol
    Politiegeweld Amerika

    Duizenden demonstran­ten tegen politiege­weld: Dam in Amsterdam bomvol

    In Amsterdam wordt vanaf 17.00 uur vanmiddag gedemonstreerd naar aanleiding van de dood van de zwarte Amerikaanse arrestant George Floyd (46) in Minneapolis. Op beelden is te zien hoe de hele Dam in het centrum van de hoofdstad bomvol staat met duizenden mensen. De sfeer is goed, maar op Twitter vragen vele mensen zich af of een dergelijke massale bijeenkomst in deze tijden wel zo’n goed idee is. Ook Kamerleden reageren verontwaardigd. Burgemeester Halsema ziet echter geen reden om in te grijpen. ,,De vrijheid van demonstratie is een groot goed in Amsterdam’’, zo laat haar woordvoerder weten.