De politie heeft een recentere foto van de verdachte Minh Nghia Vuong verspreid. Vermoed wordt dat deze beter lijkt op hoe hij er nu uitziet.
Volledig scherm
PREMIUM
De politie heeft een recentere foto van de verdachte Minh Nghia Vuong verspreid. Vermoed wordt dat deze beter lijkt op hoe hij er nu uitziet. © Politie/ANP

Waar is de schutter van aanslag in Zwijndrecht? De klopjacht op ‘Lucky’ van dag tot dag

ReconstructiePrecies een week geleden werden Michel (66) en haar dochter Anneke (38) voor het oog van winkelend publiek neergeschoten op een druk parkeerterrein bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht. De getroffen familie blijft achter met immens verdriet, terwijl de van moord verdachte schutter Minh Nghia Vuong (49) nog altijd voortvluchtig is. Een dramatische week in vogelvlucht.

  1. Zwaargewonde dochter probeerde schutter nog te stoppen: ‘Ze riep: Niet doen! En toen schoot-ie weer’
    PREMIUM

    Zwaargewon­de dochter probeerde schutter nog te stoppen: ‘Ze riep: Niet doen! En toen schoot-ie weer’

    De schok om de brute schietpartij bij een drukbezocht winkelcentrum in Zwijndrecht, waarbij twee vrouwen op klaarlichte dag werden neergeschoten, is nog altijd groot. Vlak voor de neus van vele getuigen, onder wie jonge kinderen, overleed een vrouw (66) direct aan haar verwondingen op straat. De ander (38) raakte zwaargewond. ,,Ze riep: niet doen! Niet doen! En toen schoot-ie weer.”