Volledig scherm
PREMIUM

Waarom je de naam van je partner (niet) zou aannemen

Als de dochter (33) van Johan Nebbeling trouwt, neemt ze de achternaam aan van haar echtgenoot. In tegenstelling tot haar moeder, die er destijds bewust voor koos haar eigen naam te houden. Waarom geven vrouwen hun naam op?

Drieëndertig jaar droeg ze mijn achternaam. Tot haar geliefde - naar verluidt onder een met sterren bezaaide hemel in een Amerikaanse woestijn - heel romantisch voor mijn dochter op de knieën ging en zij ‘ja’ zei. Een paar dagen later trouwden ze voor een reclamebord in Las Vegas en vanaf dat moment noemt ze zichzelf niet langer Nebbeling maar mevrouw Van der Zweep.

  1. Schrijver Anton Slotboom en puberexpert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Schrijver Anton Slotboom en puberex­pert Marina van der Wal in Ochtend Show to go

    Het boek De zin van het leven ben je zelf, over het compromisloze bestaan van de pas overleden Jules Deelder, verschijnt morgen. Journalist Anton Slotboom werkte aan de biografie en kon het boek net afronden toen Deelder overleed. Slotboom vertelt in De Ochtend Show to go wat de rasechte Rotterdammer voor hem heeft betekend en hoe de interviews met hem waren. Ook geeft hij een klein inkijkje in de rol van drugs in Deelders leven en de lessen die hij van hem heeft geleerd.