Wouter de Jong en Hugo Borst in De Ochtend Show to go
Volledig scherm
Wouter de Jong en Hugo Borst in De Ochtend Show to go © Videostill

Wachttijden bij geestelijke zorg en Australisch dierenleed in De Ochtend Show to go

Wouter de Jong en Hugo Borst zijn 20 januari te gast in De Ochtend Show to go. Wouter schuift aan om ons alles te vertellen over Blue Monday en met Hugo Borst nemen we het afgelopen voetbalweekend onder de loep. Hoe zijn de Eredivisieclubs van start gegaan na de winterstop?

Senioren storten zich massaal op sociale media. In 2014 was slechts 40 procent van deze groep actief op sociale media, in 2019 was dat al 76 procent. Harry van Deelen is een van de vele ouderen met een Facebook- en Twitteraccount, we spreken hem over zijn ervaringen met sociale media.

Presentator Klaas van Kruistum roept kinderen en scholen op deze week geld in te zamelen voor de noodlijdende dieren in Australië. Dit kan door mee te doen aan de actie SOS Koala van NPO Zapp en het Wereld Natuur Fonds. We bellen met zowel Klaas als met Luuk en Niels die de bijbehorende challenge al hebben gedaan.

Het anders zo rustige Vlieland gaat een explosieve week tegemoet. F-16’s van de Koninklijke Luchtmacht trainen de komende dagen op het Waddeneiland met het afwerpen van bommen met explosieve lading. We hebben contact met Jayme Tol van Vliegbasis Leeuwarden.

Pure wanhoop

De 26-jarige Charlotte Bouwman heeft ernstige psychische problemen, maar wacht al ruim twee jaar op de juiste behandeling. Uit pure wanhoop start zij vandaag, op Blue Monday, met een protestactie. Verslaggever Jelle Akerboom spreekt Charlotte live op locatie. Morgenavond wordt aan de meest positieve BN’er overigens de ‘BID Positivity Award’ uitgereikt. We skypen met Ralph van Hessen, bedenker van de prijs.

De Ochtend Show to go is iedere werkdag om 07.30 uur te zien op onze website en in de app De show wordt morgen gepresenteerd door Manuel Venderbos.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. LIVE | Eerste repatriëringsvlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    LIVE | Eerste repatrië­rings­vlucht opgestegen in Sydney, politie stopt feestende jongeren Brabant

    Het afgelopen etmaal werden er 164 nieuwe sterfgevallen gemeld, aldus het RIVM zaterdag in de dagelijkse update. Het aantal ziekenhuisopnames laat een dalende lijn zien. 336 vandaag, ten opzichte van 502 gisteren. Ook het aantal ic-opnames volgt die trend. ‘Geniet van de zon in de tuin en op balkon’, luidt het advies voor zowel de zaterdag als zondag. Om herhaling van twee weken geleden te voorkomen, zijn op veel plekken maatregelen genomen. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van de ontwikkelingen rond het virus.