Steven (22)uit Nijmegen zat als tiener diep in de criminaliteit en stak bij een mislukte drugsdeal iemand vijf keer met een mes.
Volledig scherm
PREMIUM
Steven (22)uit Nijmegen zat als tiener diep in de criminaliteit en stak bij een mislukte drugsdeal iemand vijf keer met een mes. © Paul Rapp/Jeffrey Groeneweg

Wat drijft een tiener om iemand neer te steken? Steven deed het voor geld: ‘Verdiende soms 5000 euro per dag’

De steekincidenten waarbij jongeren betrokken zijn, volgen elkaar in een rap tempo op. Hoe komen jongeren tot het trekken van een mes? Steven* (22) was een paar jaar geleden betrokken bij een drugsdeal in Rotterdam. Hij had een mes bij zich en stak er iemand mee neer. ,,Ik wist dat ik zou kunnen doodgaan. Dat is het risico van het vak.”

  1. Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?
    lezersvraag

    Mijn moeder (75) slikt al jaren elke dag vijftien pillen, zijn die echt allemaal nodig?

    Passen de medicijnen die je slikt nog wel bij jou? Want van sommige neemt de werking af, of er zijn pillen gekomen met minder bijwerkingen. Als je je zorgen maakt om je vader of moeder dan kan het zeker geen kwaad om de medicatie met je apotheker of huisarts te bekijken, zegt apotheker Sander van den Bogert. In deze rubriek beantwoorden onze deskundigen elke week een lezersvraag over relaties, gezondheid, voeding en andere onderwerpen.