Volledig scherm
PREMIUM
Nynke de Jong

We noemen het lekken, maar het is gewoon sluwe Prinsjesdag-marketing

columnNynke de Jong schrijft drie keer per week over wat haar bezighoudt.

Voor veel journalisten is de film All the presidents men dé reden dat ze journalist geworden zijn. U weet wel, de film over het Watergate-schandaal, over de journalisten Woodward en Bernstein die ervoor zorgden dat Richard Nixon moest aftreden als president van de Verenigde Staten.

Dustin Hoffman en Robert Redford die nachtenlang dossiers doorspitten, de ene sigaret met de andere aanstaken en woest op de typemachine rammend de democratie redden, met informatie die ze van Deep Throat doorgespeeld kregen. Hun anonieme informant, die hen in zijn regenjas in een parkeergarage stond op te wachten. Wát een verhaal. Wát een mannen.

  1. Vakantieganger Ad (79) mag ‘coronahotel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    Vakantie­gan­ger Ad (79) mag ‘coronaho­tel’ Tenerife tot 10 maart niet verlaten: ‘Veel afspraken afgezegd’

    De Nederlandse toeristen die in het hotel op Tenerife verblijven dat vanwege de uitbraak van het coronavirus in quarantaine is geplaatst, moeten daar verplicht tot 10 maart blijven. Dat laat een van hen, de 79-jarige Ad Elissen uit Breda, aan deze site weten. De 23 Nederlanders mogen na een medisch onderzoek wel hun kamer uit, maar mogen het terrein onder geen beding verlaten. ,,Het is gelukkig hier wel uit te houden, maar we waren natuurlijk liever al thuis geweest.”