Volledig scherm
PREMIUM
Özcan Akyol © Joost Hoving

Welkom op Urk, waar sommigen beter kunnen incasseren dan uitdelen

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

Wie een ratjetoe aan emoties zoekt, of eigenlijk een ongescripte real life-soap wil volgen, compleet met intriges en bizarre plottwisten, moet dezer dagen op Urk zijn. Eerst haalden een paar jeugdige neanderthalers het nieuws, nadat zij massaal het huis hadden bestormd van een dorpsgenoot, iemand met een Marokkaanse achtergrond.

 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.