Volledig scherm
© De Ochtend Show to go

Wesley Sneijder neemt afscheid en de gevolgen van extreem weer in de Ochtend Show To Go

In de Ochtend Show to go van dinsdag 13 augustus staan drie onderwerpen centraal. Te gast zijn Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars, Jurgen Schoenmakers, manager circulair bouwen bij Dura Vermeer en Maarten Wijffels, voetbalverslaggever en PSV-watcher. De show wordt gepresenteerd door Roel Maalderink.

Jurgen Schoenmakers houdt zich dagelijks bezig met de bouwplannen voor duurzame woningen en gebouwen. Zijn doel is om dit klimaatbewust te doen, dus door geen grondstoffen te gebruiken die schadelijk zijn voor het milieu of door innovatieve oplossingen te verzinnen die juist helpen het milieu beter te maken. Zeker met extreem weer is dat belangrijk. Want hoe bouw je een kantoor, dat ook nog eens tegen een stootje kan? Zo werd afgelopen weekend het dak van het AZ-stadion door de wind weggeblazen. Moeten we de gebouwen sterker maken en zo ja, hoe dan? Jurgen heeft het antwoord.

Ook Richard Weurding weet wat extreem weer kan doen. Als algemeen directeur van het Verbond van Verzekeraars denkt hij dat de premies van verzekeringen de komende jaren zullen stijgen, omdat regen en hagel, maar ook storm, meer schade zullen veroorzaken. Maar hoe kun je als huiseigenaar of huurder je huis het beste beschermen? En moet je een speciale verzekering afsluiten in de toekomst? Richard geeft tips.

En Wesley Sneijder heeft een punt achter zijn voetballoopbaan gezet. De 35-jarige middenvelder zat al een tijd zonder club nadat zijn contract bij Al Gharafa deze zomer afliep. Zijn laatste profwedstrijd was op 6 december 2018. Sneijder is recordinternational van Oranje met 134 interlands. Voetbalverslaggever Maarten Wijffels vertelt over de loopbaan van de voetballer en wat zijn mogelijke plannen nu zijn.

Volg De Ochtend Show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.