Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Wie tegenwoordig wil opvallen, moet vooral normaal doen

ColumnÖzcan Akyol schrijft drie keer per week over wat hem bezighoudt.

We hadden afgelopen zondagavond oppas geregeld, mijn vriendin en ik. Voor het eerst sinds lange tijd konden we samen uit eten gaan – zonder deadlines van werk aan ons hoofd, of allerlei zaken die we voor onze kinderen moesten regelen.

Maar ik was er met mijn gedachten niet helemaal bij: die middag werd Excelsiorspeler Ahmad Mendes Moreira racistisch bejegend in 's-Hertogenbosch, tijdens een troosteloze wedstrijd in een nietszeggend stadion, waar meer stoelen leeg dan bezet waren. 

Ik wilde er alles van weten, vooral omdat de hele situatie in Brabant werd gebagatelliseerd, met name door de perswoordvoerder van FC Den Bosch die kennelijk de kolder in de kop had gekregen, of in de bizarre veronderstelling leefde dat alles vanzelf zou overwaaien.

  1. Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om
behandelingen standaard af te wijzen
    PREMIUM

    Artsen halen hard uit naar VGZ: ‘absurd’ en ‘triest’ om behandelingen standaard af te wijzen

    Twintig patiënten dagen zorgverzekeraar VGZ voor de rechter. Volgens de patiënten en hun revalidatieartsen worden bijna alle aanvragen voor behandeling ‘zonder objectieve reden afgewezen’. Artsen ondersteunen hun pleidooi en maken gehakt van de werkwijze van de zorgverzekeraar. Zij noemen het ‘absurd’ en ‘triest’ en vinden dat de patiënten ten onrechte de dupe zijn.