Volledig scherm
PVV-leider Geert Wilders gaat op de foto tijdens zijn bezoek aan de markt in Spijkenisse in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

Wilders weer op campagne na incident Heerlen

Omringd door beveiligers en politiemensen is PVV-leider Geert Wilders vanmiddag weer op campagne gegaan voor de naderende verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat deed hij in Spijkenisse en Volendam. Een week geleden werd vlak voor Wilders aankomst in Heerlen een 61-jarige man opgepakt die een bijl en twee messen bij zich had.

Behalve de gebruikelijke beveiliging was er veel politie in uniform op de been om Wilders te beschermen. Dat weerhield zijn aanhangers er niet van selfies met hem te maken, zo is te zien op foto's die de PVV-leider zelf op Twitter zette. Wel is daarop ook telkens een beveiliger of agent te zien.

,,Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan, helaas'', laat Wilders weten. Hij wordt al jaren beveiligd vanwege bedreigingen uit vooral radicaal-islamitische hoek. Waarschijnlijk was het zijn laatste campagnedag voor de provinciale verkiezingen van komende woensdag.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Wilders in Volendam. © ANP
Volledig scherm
De PVV-leider op de Zeedijk in Volendam. © ANP
 1. Freek over Boekenbalrel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedragen wordt

  Freek over Boekenbal­rel: Ik hoop dat mijn boodschap over Baudet uitgedra­gen wordt

  Freek de Jonge (74) heeft geen seconde wakker gelegen van de door hem veroorzaakte opschudding, gisteravond bij de opening van het Boekenbal in Amsterdam. Hij eiste luidkeels schreeuwend van het publiek een statement over de overwinningsspeech van Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet. ,,Juist de groep die in de zaal zat, moet zich verzetten tegen deze elitaire politieke beweging’’, zegt de cabaretier the day after tegen deze site.
 2. Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook
  Brieven met Eus

  Vilein? Schrijf toch normaal Eus, wreed of vals kan ook

  Brieven van lezers, boos op het nieuws of het juist roerend eens met wat deze krant schrijft. We ontvangen ze elke dag. Een bloemlezing van wat onze lezer bezighoudt, siert dagelijks de brievenpagina. Columnist Özcan Akyol vraagt zich in de videoreeks Brieven met Eus af wat krantenlezers ertoe brengt hun woede of passie van zich af te schrijven. Vandaag is hij op bezoek bij Ferry, die vindt dat hij zulke moeilijke woorden gebruikt.