Volledig scherm
PVV-leider Geert Wilders gaat op de foto tijdens zijn bezoek aan de markt in Spijkenisse in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen. © ANP

Wilders weer op campagne na incident Heerlen

Omringd door beveiligers en politiemensen is PVV-leider Geert Wilders vanmiddag weer op campagne gegaan voor de naderende verkiezingen voor Provinciale Staten. Dat deed hij in Spijkenisse en Volendam. Een week geleden werd vlak voor Wilders aankomst in Heerlen een 61-jarige man opgepakt die een bijl en twee messen bij zich had.

Behalve de gebruikelijke beveiliging was er veel politie in uniform op de been om Wilders te beschermen. Dat weerhield zijn aanhangers er niet van selfies met hem te maken, zo is te zien op foto's die de PVV-leider zelf op Twitter zette. Wel is daarop ook telkens een beveiliger of agent te zien.

,,Als het niet kan zoals het moet dan moet het maar zoals het kan, helaas'', laat Wilders weten. Hij wordt al jaren beveiligd vanwege bedreigingen uit vooral radicaal-islamitische hoek. Waarschijnlijk was het zijn laatste campagnedag voor de provinciale verkiezingen van komende woensdag.

Volledig scherm
© EPA
Volledig scherm
Wilders in Volendam. © ANP
Volledig scherm
De PVV-leider op de Zeedijk in Volendam. © ANP