Wouter onderging ‘homogenezing’: Ik trilde en wist direct, dit helpt niet

videoHomogenezing voor minderjarigen moet verboden worden, vindt Wouter Huijser (28). Hoe heftig en mensonterend zo'n ritueel is, weet hij zelf al te goed.

Wouter Huijser is er de afgelopen jaren weinig mee bezig geweest. Waarom zou hij? Zijn leven staat prima op de rit. Hij kan openlijk gay zijn, heeft veel vrienden en ook de band met zijn - nog altijd christelijke - familie is gezien de omstandigheden goed.

Hij denkt pas recent weer terug aan die donkere periode in zijn leven, als de Tweede Kamer over dat ene heikele onderwerp discussieert: het nut van een verbod op religieuze genezingsrituelen van de geaardheid van homo's, biseksuelen en transgenders. VVD, GroenLinks, PvdA en D66 zijn vóór, maar SGP, CU, CDA en PVV en Forum voor Democratie zien er, om verschillende redenen, de zin niet van in.

  1. Inzamelingsactie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen
    PREMIUM
    video

    Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana te vinden: We willen afscheid kunnen nemen

    Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”