Volledig scherm
© De Ochtend Show to go

Zaak terreurverdachten, onvrede over Eredivisietijden en beste bartender in De Ochtend Show to go

In De Ochtend Show to go van maandag 19 augustus praat Cyril Rosman ons bij over de zaak van de terreurverdachten die vorig jaar opgepakt werden. Matthijs Keuning legt ons uit waarom voetbalsupporters ontevreden zijn met de nieuwe Eredivisietijden op zondagavond. Ook live in de studio is Tess Posthumus, die in 2018 uitgeroepen werd tot beste vrouwelijke bartender. De show wordt gepresenteerd door Hila Noorzai en is vanaf 7.30u live te zien in onze app en op deze site.

Tijdens een grote politieactie vorig jaar september werden zeven verdachten opgepakt voor het voorbereiden van een terroristische aanslag in Nederland. Het plan van de groep was volgens het Openbaar Ministerie om met bomvesten, kalasjnikovs en een autobom veel slachtoffers te maken bij een evenement in Nederland. Een van de verdachten kwam vrij snel weer vrij, de andere zes moeten zich verantwoorden voor wat een voor Nederland ongekend groot aanslagplot lijkt. Verslaggever Cyril Rosman praat ons bij over de zaak.

Matthijs Keuning van Supporterscollectief Nederland vertelt ons over de onvrede onder voetbalfans in Nederland: een aantal Eredivisiewedstrijden wordt nu op zondagavond gespeeld. In veel landen wordt er al langer gevoetbald op zondagavond, zoals in België. We bellen met Frank Eeckhout, voorzitter van de Belgische supportersclub 41 R.S.C. Anderlecht. Hij vertelt ons hoe dit er in België aan toe gaat en wat zij ervan vinden.

Ook te gast is Tess Posthumus. Zij werd in 2018 uitgeroepen tot beste vrouwelijke bartender van de wereld en heeft net haar nieuwe boek af: ‘Masterclass Cocktails’.

Na een twee jaar durende renovatie gaat de Maastunnel in Rotterdam morgen weer open voor verkeer. Verslaggever Jelle Akerboom spreekt live met de eerste mensen die de nieuwe Maastunnel door mochten.

Volg De Ochtend Show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavirus als schuldige aan

    Coolblue verhoogt plots prijzen en wijst na enkele dagen ophef coronavi­rus als schuldige aan

    Er is op sociale media consternatie over een plotse prijsstijging die webwinkel Coolblue onaangekondigd heeft doorgevoerd. Verscheidene klanten merkten dat de producten die ze in hun mandje hadden opgeslagen opeens een stuk duurder waren geworden. De wildste speculaties deden meteen de ronde over de reden van de prijsstijgingen. Bij Coolblue wordt enigszins mysterieus gedaan, maar de marketingafdeling vertelt nu dat het coronavirus de schuldige is.
  2. Gezin woont nog steeds tegenover homo-seksplek: ‘Niets lijkt deze heren tegen te houden’

    Gezin woont nog steeds tegenover ho­mo-seks­plek: ‘Niets lijkt deze heren tegen te houden’

    Kim Duin-Oosterman en haar gezin betrokken in de zomer van 2018 een karakteristieke jaren 30-woning in Benningbroek. Wisten ze toen veel dat de kinderkamers uitkeken op een ontmoetingsplaats voor homoseksuele mannen. Uit wanhoop stapte Duin-Oosterman vorig jaar naar diverse media. Nu, een jaar later, is er nog maar bar weinig veranderd. ,,Onze kinderen houden hun gordijnen permanent gesloten’’, verzucht de bewoonster aan de telefoon.