Het kabinet presenteert morgen het maatregelenpakket voor stikstofreductie maar zeker is dat de maximumsnelheid overdag in het grootste deel van Nederland verlaagd wordt naar 100 kilometer per uur.
Volledig scherm
Het kabinet presenteert morgen het maatregelenpakket voor stikstofreductie maar zeker is dat de maximumsnelheid overdag in het grootste deel van Nederland verlaagd wordt naar 100 kilometer per uur. © ANP

Zakelijke rijders tegen snelheidsverlaging: ‘100 rijden met een elektrische auto heeft geen effect op stikstof’

Bijna driekwart van de zakelijke rijders in ons land kan zich niet vinden in de kabinetsplannen voor een snelheidsverlaging naar 100 kilometer per uur op snelwegen. Dat zegt de belangenvereniging van deze weggebruikers. 

  1. LIVE | Warmterecord De Bilt uit 1901 gesneuveld, waarschuwing smog in zuidwesten

    LIVE | Warmtere­cord De Bilt uit 1901 gesneuveld, waarschu­wing smog in zuidwesten

    Het is vandaag heet in ons land met temperaturen tot 35 graden. Het KNMI heeft code oranje afgegeven voor de provincies Limburg, Gelderland, Noord-Brabant en Zeeland. We lijken daardoor massaal de verkoeling op te zoeken. Zo stonden de wegen naar de stranden vanochtend vroeg al vol en was al snel bij sommige populaire locaties geen parkeerplaats meer te vinden. Volg alle ontwikkelingen tijdens deze snikhete dag in ons liveblog!