Volledig scherm
© Videostill

Zangeres Iva Marín Adrichem en experts over het coronavirus in de Ochtend Show to go

Jacco Burgers van het Nederlands Huisartsen Genootschap, oud-commandant bij de Amsterdamse brandweer Elie van Strien en belastingadviseur Boy Mulder zijn morgen te gast in De Ochtend Show to go. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.

Jacco Burgers vertelt ons in hoeverre de Nederlandse huisartsen voorbereid zijn op het coronavirus. Elie van Strien praat ons bij over de rookmelder die vanaf 2022 verplicht in elk huis moet hangen en Boy Mulder komt vertellen over de belastingaangifte voor 2019 die vanaf zondag 1 maart weer gedaan kan worden. Over de rookmelders bellen we ook met Tweede Kamerlid Erik Ronnes (CDA).

Verder bellen we met Ad Elissen in Tenerife over het laatste nieuws binnen de muren van het ‘coronahotel’, waar hij verblijft. Verslaggever Yelle Tieleman praat ons live voor de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam bij over het Marengo-proces.

Nu het coronavirus steeds dichterbij komt, worden de draaiboeken afgestoft. In het Tilburgse Elisabeth TweeSteden-Ziekenhuis staat arts-microbioloog Jean-Luc Murk morgen in een quarantaineruimte, waar eventuele patiënten terechtkomen. Hij geeft ons een rondleiding.

De in Nederland opgegroeide Iva Marín Adrichem mag misschien uitkomen voor IJsland op het Eurovisie Songfestival van 2020. De blinde zangeres staat deze zaterdag in de finale van een IJslands programma waarvan de winnaar het land mag vertegenwoordigen op het liedjesbal. We bellen haar om de spanning te meten.

Volg De Ochtend show to go op InstagramTwitter en Facebook.

Bekijk hieronder de laatste fragmenten uit de show:

Als je liever luistert naar de podcast kan dat ook via Spotify of iTunes.

  1. Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Gesloten dierenpark in financiële nood biedt dieren ter adoptie aan: ‘Kameel kost 600 euro’

    Kasteelpark Born in Limburg is een reddingsoperatie begonnen. Zonder acute financiële steun stevent het dierenpark, dat al sinds maart noodgedwongen gesloten is als gevolg van de coronacrisis, rechtstreeks af op een faillissement. Meest opvallende actie is de uitgifte van ‘adoptie-aandelen’ waarmee mensen een of meer dieren in het park - van kwartels tot kamelen - een jaar lang kunnen adopteren.
  2. ‘Snelle pc zonder coronavirus’: Marktplaats grijpt in bij ‘smakeloze’ advertenties

    ‘Snelle pc zonder coronavi­rus’: Markt­plaats grijpt in bij ‘smakeloze’ adverten­ties

    Marktplaats heeft de handen vol aan particuliere verkopers en bedrijven die de naam van het coronavirus misbruiken om meer aandacht te krijgen voor hun advertenties. Op de koop-en verkoopsite wemelt het van de advertenties waarin volgens Marktplaats op een ‘smakeloze manier’ een link wordt gelegd met het coronavirus. ,,Wij gaan hier met onze experts kritisch naar kijken”, meldt een woordvoerder aan deze nieuwssite.