Volledig scherm
PREMIUM
Zus Yentl op schoot bij Nikki. © Pauline Kuipers

Zij houden zielsveel van hun gehandicapte broer of zus

Lang niet iedereen ziet hoe mooi mensen met een beperking in het leven staan. Hun broers en zussen vaak wel. Zij voelen een sterke band. ,,Haar woordenschat past op een A4’tje, maar ze heeft me geleerd mensen in hun hart te kijken.’’

De foto’s voelen als een hartenkreet. Zelf zegt fotograaf Pauline Kuiper (34) dat de beelden ‘getuigen van een verborgen wereld’. Die van de innige band - de zielsconnectie, zo je wilt - tussen broers en zussen van wie er eentje een ernstige meervoudige beperking (EMB) heeft. Zo’n kind heeft naast zware fysieke beperkingen het denkniveau van een 0- tot 5-jarige. De levensverwachting is vaak niet hoog.

  1. LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, overlast op snelwegen blijft beperkt
    Boerenprotest

    LIVE | Eerste honderd boeren aangekomen in Den Haag, overlast op snelwegen blijft beperkt

    Circa 6000 boeren uit het hele land trekken opnieuw naar Den Haag om te protesteren tegen het stikstofbeleid van het kabinet. Ondanks een oproep van Farmers Defence Force (FDF) om niet over de snelweg met de tractor naar Den Haag te komen, reed een groepje van circa 15 boeren vanochtend vroeg toch met trekkers de A12 bij Den Haag op. Zij hebben een bekeuring gekregen. De overlast in de ochtendspits is desondanks beperkt gebleven.