Volledig scherm
PREMIUM
© William Hoogteyling

Zo ziet ons platteland eruit ná de stikstofcrisis

Tweederde van Nederland is landbouwgrond. Wat gebeurt daarmee als veel boeren moeten stoppen, zoals de stikstofcommissie dringend adviseert? Nederland wordt een land van varkens- en kippensteden, windmolens en minicampings. 

Je zou het misschien niet zeggen - zeker niet als je in de stad woont - maar Nederland is nog altijd een boerenland. Tweederde van ons landoppervlakte is eigendom van boeren. Op ons platteland leveren de pakweg 54.000 Nederlandse boeren en tuinders ontzagwekkende prestaties. Op de Verenigde Staten na worden uit geen enkel land ter wereld zoveel agrarische producten geëxporteerd als uit ons kleine, volle land. 

  1. Wegproject A58 loopt minstens een jaar vertraging op door stikstofcrisis
    Update

    Wegproject A58 loopt minstens een jaar vertraging op door stikstof­cri­sis

    Vooral grote infrastructuurprojecten die te veel stikstof uitstoten, kunnen in sommige gevallen jaren vertraging oplopen door de stikstofproblematiek. Enkele projecten kunnen in hun huidige vorm misschien helemaal niet doorgaan. De kosten die ontstaan door vertraging of uitstel lopen al in de tientallen miljoenen, meldt verantwoordelijk minister Cora van Nieuwenhuizen in een brief aan de Tweede Kamer.