Robert de Vries heeft op zonnige dagen vaak last van uitschakeling van zijn zonnepanelen omdat het netwerk overbelast is.
Volledig scherm
PREMIUM
Robert de Vries heeft op zonnige dagen vaak last van uitschakeling van zijn zonnepanelen omdat het netwerk overbelast is. © Wilbert Bijzitter

Zonnepanelen vallen massaal uit bij te veel opbrengst

Zeker 75.000 huishoudens met zonnepanelen op het dak kunnen regelmatig hun opgewekte zonnestroom niet terugleveren. Er is dan zó veel zonnestroom in de wijk dat de netspanning te hoog oploopt en het veiligheidssysteem de zonnepanelen uitschakelt.

1 reactie

 • E.A. Hoogeveen

  2 maanden geleden
  Gemmiddeld lopen we dus 20 euro per jaar mis (1.5M delen door 75.000), tegenover een besparing van gemiddeld 1000 Euro per jaar? Het duurt dus waarschijnlijk een maand langer om de investering terug te verdienen, niet echt heel schokkend. Een slecht zon-jaar levert waarschijnlijk al gauw een veelvoud minder op. Dit is ook alleen maar een probleem als de zon al heel veel schijnt en je dus op de rest van dag al veel opbrengst hebt.
 1. 'Corrupte' cardiologen in ziekenhuis: 3,1 miljoen euro aan smeergeld opgestreken van farmaceuten
  PREMIUM

  'Corrupte' cardiolo­gen in ziekenhuis: 3,1 miljoen euro aan smeergeld opgestre­ken van farmaceu­ten

  Bepaalt een cardioloog welke medische hulpmiddelen in het ziekenhuis worden gebruikt? Vijf (voormalig) hartspecialisten van Isala uit Zwolle worden verdacht van corruptie. Ze zouden voor miljoenen zijn omgekocht door een medisch leverancier. Alsof zo’n arts het inkoopbeleid bepaalt, zegt een van hun advocaten schamper. In de praktijk is de invloed van fabrikanten op medisch specialisten al jaren groot.