Zoon als verdachte aangehouden voor moord op ouders

video/updateIn een woning aan de Julianalaan in het Gelderse Hengelo zijn twee lichamen aangetroffen. Het gaat om een man en een vrouw die er woonden. De politie gaat uit van een misdrijf; de jongste zoon van de twee is aangehouden als verdachte.

Een buurman zegt vanochtend een gil te hebben gehoord en daarna veel politie. Volgens buren woonde in het huis een gezin dat twee zoons heeft. Een van de twee woonde thuis. De overleden personen zijn het echtpaar dat in de woning leefde, bevestigt de politie en burgemeester Marianne Besselink van de gemeente Bronckhorst.

Volgens bronnen zou de jongste zoon zich vanochtend gemeld hebben bij de spoedeisende hulp van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem. Daar zou het tot een schermutseling zijn gekomen. Een woordvoerder van het ziekenhuis bevestigt dat er een incident is geweest, maar kan daar in verband met privacy van betrokkenen niets over zeggen. De man ligt met verwondingen in het ziekenhuis.

De politie heeft daar onderzoek gedaan bij een auto waar een rood-wit lint om was gespannen. Die auto werd later weggesleept. De politie zegt een verdachte aangehouden te hebben die zich bij het ziekenhuis had gemeld. Dat het om een zoon van het gezin gaat, wil de politie niet bevestigen. Wel dat het gaat om een bewoner van het huis in Hengelo.

Bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem wordt onderzoek gedaan bij een auto.
Volledig scherm
Bij het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem wordt onderzoek gedaan bij een auto. © DG

‘Normaal gezin’

De jongste zoon van het gezin is volgens betrokkenen depressief en zit al jaren thuis. Vroeger voetbalde hij bij Pax. De laatste jaren liet hij zich steeds minder zien in het dorp, zeggen zij.

De vader had een eigen vormgevingsbureau in Doetinchem. In het dorp staat hij bekend als een ‘zeer vriendelijke man’, altijd in voor gezelligheid. De man was lid van toerclub Keiaosers en fietste bijna ieder weekend. Omwonenden spreken van een ‘normaal gezin’. De woning waar de lichamen zijn gevonden ligt aan de rand van het dorp in een rustig wijkje.

,,Het is niet te bevatten dat mensen zo uit het leven zijn weggerukt’’, reageerde burgemeester Besselink vanochtend. Ze noemde de vondst van de lichamen een vreselijk bericht en ‘een grote klap’ voor familie, vrienden en de lokale gemeenschap. ,,Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden.’’ Buren van het gedode echtpaar konden aan het einde van de middag naar een bijeenkomst ,,om verdriet en gevoelens te delen”. De bijeenkomst werd georganiseerd door de gemeente en ongeveer 25 buurtgenoten kwamen bijeen in een lokale horecagelegenheid. Volgens een woordvoerster van de gemeente Bronckhorst vonden de aanwezigen ,,het fijn om samen te zijn en om te praten over wat er zich in het huis in de Julianalaan heeft afgespeeld. Velen reageerden geschrokken en geëmotioneerd’'.

Wie niet kon komen of niet is uitgenodigd, kan volgens de gemeente een beroep doen op Slachtofferhulp of het sociaal team van de gemeente in Hengelo. Dat team is morgen ook bereikbaar.

Verslaggever Janko van Sloten van De Gelderlander vertelde vanochtend over de gebeurtenissen in De Ochtend Show to go:

Volledig scherm
© Persbureau Heitink/Roland Heitink
  1. LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettingen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    LIVE | Slachthuis Helmond tot 2 juni dicht na nieuwe besmettin­gen, Macron en Trump willen G7-top niet per video

    Frankrijk gaat de geldende coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen. Vanaf 2 juni gaan de campings er weer open en de Franse premier Philippe liet doorschemeren dat het land welwillend staat tegenover het openen van de landsgrenzen op 15 juni. Ook de Britse premier Johnson kondigde vanaf volgende week een versoepeling van de maatregelen aan in zijn land. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het vorige liveblog terug.