De boerderij waar het gezin ondergedoken zat.
Volledig scherm
PREMIUM
De boerderij waar het gezin ondergedoken zat. © EPA

Zoon Jan (25) van ondergedoken Drents gezin laat sporen achter op sociale media

Eén van de zoons (25) van het gezin dat jarenlang in een ruimte onder een Drentse boerderij zat verstopt, is sinds begin dit jaar zeer actief op sociale media. Uit de berichten van Jan blijkt dat het gezin jarenlang in Hasselt, Zwartsluis en Meppel woonde en dat hij werkte voor ‘klusjesman’ Josef B., de huurder van de boerderij.

De 25-jarige jongen - die naar eigen zeggen met zijn broertjes en zusjes jarenlang is opgesloten in een boerderij in het buitengebied van Ruinerwold - plaatste afgelopen dagen foto’s terwijl hij rondstruinde in en rond het dorp. Zo maakte hij in het donker een foto van het plaatsnaambord van Ruinerwold, het Gereformeerde kerkje in het dorp en dook een foto van hem op in de kroeg waar hij werd gesignaleerd.

  1. LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    LIVE | Aantal doden in Mexico blijft stijgen

    Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op vakantie in veel landen binnen Europa. Wel zegt premier Mark Rutte dat mensen de lokale regels in acht moeten blijven nemen: ,,Ga wijs op reis.” Ook is bekendgemaakt dat verpleeghuisbewoners al vanaf 15 juni meerdere bezoekers mogen ontvangen, een maand eerder dan het kabinet zich tot dusver voornam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen rond het coronavirus. Lees hier het vorige liveblog terug.