Verkopers en klanten van het bedrijf Ufogas op het Leidseplein. Amsterdam wil een einde maken aan de verkoop van lachgas op straat.
Volledig scherm
PREMIUM
Verkopers en klanten van het bedrijf Ufogas op het Leidseplein. Amsterdam wil een einde maken aan de verkoop van lachgas op straat. © ANP

Zorgstudent kon niet meer lopen na inhaleren lachgas: ‘Zijn toekomst weggegooid’

Tientallen jongeren hebben in de afgelopen twee jaar een gehele of gedeeltelijke dwarslaesie opgelopen door het gebruik van lachgas. Het zijn er zeker 64, maar waarschijnlijk nog meer. Verpleegkundige Wilma Koops behandelde één van hen, een student Zorg en Welzijn die door een tegenvaller op school verkeerde vrienden kreeg. ,,Die jongen heeft misschien wel zijn hele toekomst weggegooid.”

  1. TERUGLEZEN | Rust in centrum van Rotterdam wedergekeerd: tientallen aanhoudingen, één agent gewond
    Met video

    TERUGLEZEN | Rust in centrum van Rotterdam wederge­keerd: tientallen aanhoudin­gen, één agent gewond

    Helaas, dat was het dan. De Europese voetbaldroom is voorbij. Wat heeft ‘ie lang mogen duren. Feyenoord verloor van AS Roma met 1-0. De teleurstelling is enorm bij het Legioen. De politie meldde dat het onrustig was in het centrum van de stad. Er waren meerdere vechtpartijtjes en de ME voerde charges uit. (Dit liveblog is nu gesloten. Lees de ontwikkelingen van vanavond hier terug.)