Zwaan levend uit bovenleiding van station Hoofddorp gehaald

VIDEOEen zwaan die verstrikt was geraakt in de bovenleiding van station Hoofddorp is vanmorgen door de brandweer uit zijn benarde positie bevrijd. 

Petra Roos on Twitter

Wat zielig, zwaan in de problemen #hoofddorp #ns Het gaat inmiddels goed met de zwaan. Goed werk 👍

Medewerkers van Prorail en brandweerlieden zijn, zo meldt het Noordhollandsdagblad, het Hoofddorpse spoor opgegaan om het onfortuinlijke dier te helpen. Spooraannemer Strukton aardde de bovenleiding, waarna de zwaan met behulp van een ladder veilig omlaag kon worden gehaald.

De vogel, die werd opgevangen met een zeil, heeft zeker een uur in de hoogspanningsdraden gehangen. Er konden tijdelijk minder sprinters worden ingezet, waardoor het treinverkeer tussen Hoofddorp en Amsterdam forse vertraging opliep. De zwaan bracht het er levend van af en is meegenomen door de dierenambulance.

Treinverkeersleiding ProRail on Twitter

Heel zielig 😢 In #Hoofddorp hangt een zwaan in de bovenleiding. Hierdoor kunnen tussen Hoofddorp en #Amsterdam Zuid niet alle treinen rijden. De Dierenambulance ondersteunt ons bij het weghalen van de zwaan. ProRail zorgt voor de veiligheid.

OvDRail_Jeroen on Twitter

Op dit moment zijn collega's Paul en Leo samen met #brandweer #Hoofddorp ter plaatse op station #Hoofddorp. Hier hangt een levende zwaan in de #bovenleiding. Aannemer @StruktonRail komt ter plaatse om de bovenleiding te aarden zodat de zwaan veilig gered kan worden. #ProRail

naomiheidinga on Twitter

Zielige zwaan #hoofddorp #onderweg

Volledig scherm
. © Shutterstock
  1. Het nieuwe kalifaat in Noordwest-Afrika en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Het nieuwe kalifaat in Noord­west-Afri­ka en Angela de Jong in de Ochtend Show to go

    Verslaggever Bob van Huet is morgen te gast in de Ochtend Show to go om te praten over de groeiende Islamitische Staat in Noordwest-Afrika. Ook tv-columnist Angela de Jong is te gast om onder meer te praten over de programma’s Dancing on Ice en Kopspijkers. Daarvoor spreken we ook met cabaretier en presentator Jack Spijkerman. De show wordt gepresenteerd door Yora Rienstra en is vanaf 07.30 uur live te zien in onze app en op de site.