‘Zwaarste jongens’ krijgen speciale vleugel om ontsnappen onmogelijk te maken

videoIs dit de toekomstige leefomgeving van Ridouan Taghi? Of die van Omar L., wiens handlangers hem onlangs probeerden te bevrijden uit zijn cel in Zutphen? Sinds de reeks ontsnappingspogingen uit ‘gewone’ gevangenissen, zint minister Sander Dekker (Rechtsbescherming) op maatregelen. Hij hoopt die te hebben gevonden met een speciale afdeling in Friesland.

In de PI Leeuwarden hoopt minister Dekker een antwoord te hebben gevonden op een type crimineel dat hem hoofdbrekens bezorgt: de zwaarste categorie.

Ook na hun veroordeling blijven bijvoorbeeld kopstukken van de Mocromaffia voor problemen zorgen. Handlangers zetten al in 2017 een plan op om Benaouf A. met een helikopter te bevrijden uit de bajes van Roermond. En in januari wilden vrienden van Omar L. zo’n kunstje in Zutphen herhalen door de gevangenisdeuren te lijf te gaan met een wig en slijptol.

Bovendien, weet Dekker, zetten de soms levenslang gestrafte criminelen hun ‘activiteiten’ gewoon voort. ,,Dat is onacceptabel.’’

  1. ‘Hoe zal het voor mijn ouders zijn om een kleinkind van mij te krijgen als ik er niet meer ben?’

Naomi is ziek en weet niet of ze ooit nog moeder kan worden

Zieke Naomi wil al heel lang kinderen, maar weet niet of ze ooit nog moeder wordt
    PREMIUM
    Ik heb geleefd

    ‘Hoe zal het voor mijn ouders zijn om een kleinkind van mij te krijgen als ik er niet meer ben?’ Naomi is ziek en weet niet of ze ooit nog moeder kan worden Zieke Naomi wil al heel lang kinderen, maar weet niet of ze ooit nog moeder wordt

    Annemarie Haverkamp praat met mensen over hun leven en het einde dat nadert. Naomi (31) heeft kanker. ‘Botte pech’ noemt ze dat. Het houdt haar niet tegen haar leven ten volle te leven. Ze rijdt motor, wil nog kinderen en is een van de weinige kleuterjuffen met tattoos.