Volledig scherm
Het dier is zo dik omdat het bijna niet beweegt en allerhande ongezonde snacks krijgt van toeristen. © Monkey Lovers with Good Hearts/Facebook

Aap genaamd 'Uncle Fatty' moet verplicht afvallen

videoUncle Fatty, zo wordt een bijna 15 kilo wegende Thaise makaak-aap 'liefkozend' genoemd door marktkooplui in Bang Khun Thian, in het zuiden van Bangkok. Maar daar komt binnenkort een einde aan. Het wordt tijd voor Uncle Fatty om wat pondjes te verliezen. 

Volledig scherm
De dikke aap moet ongeveer de helft van zijn lichaamsgewicht verliezen. © Monkey Lovers with Good Hearts/Facebook

De aap heeft zijn voluptueuze toestand te danken aan zijn enorme eetlust, en aan toeristen en kinderen die het vermakelijk vinden om de dikke aap allerlei ongezonde waar toe te stoppen. Op filmpjes en foto's is te zien hoe Uncle Fatty onder meer milkshakes, noedels, suikerhoudende dranken en koekjes aan het verorberen is. 

Even werd gedacht dat de dikke aap misschien ziek zou zijn en dat er in zijn buik een tumor zou groeien. De Thaise dierenbescherming besloot daarom de wilde aap te onderzoeken. Na het onderzoek konden ze echter maar een ding concluderen: Uncle Fatty is niet ziek. Hij is gewoon lui en hongerig. 

Opvangcentrum

Ongezond was Uncle Fatty wel, en daarom heeft de dierenbescherming geoordeeld dat het dier moest afvallen. De aap is daarom verdoofd en overgebracht naar Nakhon Nayok, een opvangcentrum voor wilde dieren op zo'n 160 kilometer afstand van de markt waar de aap eerst woonde. Daar is hij op een streng dieet gezet en wordt hij aangespoord meer te bewegen. 

Het uiteindelijke doel is om Uncle Fatty weer op een normaal gewicht voor makaak-apen te krijgen, tussen de 8 en 10 kilo. De mollige aap moet daarvoor wel ruim de helft van zijn lichaamsgewicht zien kwijt te raken. Zodra hij zijn streefbericht heeft bereikt, mag de aap weer terug naar zijn oude verblijfplaats.

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 2. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 3. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.