Volledig scherm
De drie flesjes honing © Maryland Transportation Authority Police

Amerikaan zat 82 dagen onterecht vast: douane zag zijn meegebrachte honing aan voor meth

Zijn zwak voor honing leverde de Amerikaanse Leon Haughton een bittere nasmaak op. De 45-jarige man uit Maryland werd gearresteerd toen hij na een vakantie in Jamaica drie flessen van zijn favoriete honing mee terugnam naar de VS. Haughton werd gearresteerd omdat het douanepersoneel dacht dat hij vloeibare meth meesmokkelde. Na grondig onderzoek bleek wel degelijk honing in de drie meegenomen flesjes te zitten, maar toen had Haughton er al 82 dagen cel opzitten.

Voor de 45-jarige man met Jamaicaanse roots werd het een kerstvakantie om nooit meer te vergeten, maar dan in negatieve zin. Hij bezocht zijn familie in Jamaica en ging traditiegetrouw ook langs bij zijn favoriete honingkraam, om zoals altijd een lading van zijn lievelingsproduct mee naar de VS te nemen.

Op 29 december vorig jaar werd een nietsvermoedende Haughton op de luchthaven van Baltimore gearresteerd. De vader van zes werd verdacht van het smokkelen van vloeibare meth. Dat zou volgens de douane uit een test zijn gebleken. ,,Ik weet 100 procent zeker dat ik geen drugs heb,” zou een verbouwereerde Haughton nog hebben uitgebracht. Daarna viel hij flauw en moest hij naar het ziekenhuis, om vervolgens meteen achter de tralies te verdwijnen. 

‘Compleet geruïneerd’

Haughton zat bijna drie maanden onschuldig vast, voordat de uitslagen van twee nieuwe tests bekend werden. Die wezen uit dat er inderdaad geen enkele spoor van drugs in het honingvoorraad te bekennen was. Haughton, die als klusjesman en bouwvakker werkte in zijn woonplaats Maryland, was inmiddels zijn banen kwijt. ,,Ze hebben mijn leven compleet geruïneerd’’, reageerde de vader van zes kinderen tegenover Amerikaanse media. ,,Als ik niet de juiste mensen om mij heen had, dan zat ik waarschijnlijk nu nog steeds vast.’’ 

De Amerikaanse krant The Washington post vermeldt dat Haughton waarschijnlijk zo lang in de cel bleef omdat hij geen Amerikaanse nationaliteit heeft, maar een Jamaicaanse. Het scheelde niet veel of Haughton werd zelfs het land uitgezet. Zelf stelt hij in de krant dat zijn huidskleur iets te maken heeft met zijn aanhouding. Hij vreesde aanvankelijk zelfs dat hij 25 jaar moest zitten. 

 1. Vrouw slikt verlovingsring in tijdens nachtmerrie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Vrouw slikt verlovings­ring in tijdens nachtmer­rie: ‘Ik werd wakker met een lege vinger’

  Een 29-jarige Amerikaanse vrouw die tijdens een angstaanjagende nachtmerrie droomde dat ze in een hogesnelheidstrein op advies van haar aanstaande haar verlovingsring moest inslikken om het sieraad te verstoppen voor overvallers, blijkt het juweel daadwerkelijk al slapende in haar mond te hebben gestopt. Toen Jenna Evans uit San Diego (Californië) wakker werd, ontdekte ze tot haar ontsteltenis een lege vinger.
 1. Moeder valt flauw als ‘gecremeerde’ zoon springlevend voor haar deur staat

  Moeder valt flauw als ‘gecremeer­de’ zoon springle­vend voor haar deur staat

  Russische media raken niet uitgepraat over een schokkende zaak die niet zou misstaan in het oeuvre van horrorauteur Stephen King. De 62-jarige Antonina Mikhailovna uit de havenplaats Kronstadt identificeerde in een lijkenhuis het stoffelijk overschot van haar al weken vermiste zoon Konstantin (43). Vier maanden na zijn crematie stond de ex-soldaat echter springlevend voor haar deur. ,,Ik heb me vergist. De dode in het mortuarium leek als twee druppels water op mijn Konstantin.”
 2. Experts waarschuwen voor spotgoedkoop alternatief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Experts waarschu­wen voor spotgoed­koop alterna­tief lipfillers: ‘Plak nooit je bovenlip vast met superlijm’

  Het gebruik van fillers om de boven- en onderlip op kunstmatige wijze wat voller te maken, lijkt een niet te stoppen trend. Maar de hoge kosten van de behandeling weerhouden menigeen van zo’n cosmetische behandeling. Jongeren hebben nu een spotgoedkoop alternatief gevonden: het vastplakken van de bovenlip onder de neus met een streepje superlijm. Instructiefilmpjes gaan momenteel viraal op sociale media.