Volledig scherm
© West Vancouver PD

Beer vernielt auto tijdens zijn zoektocht naar eten

De politie van de Canadese stad Vancouver heeft foto's vrijgegeven van een auto die dit weekend onder handen werd genomen door een zwarte beer. Het dier had geroken dat er in de auto wat lekkers te vinden zou zijn.

Op de foto's is te zien hoe één van de deuren uit het frame van de auto is getrokken. Het metaalwerk van de Lexus is verbogen, de airbags in de zijdeur zijn vernield en de stoelen zijn aan stukken gescheurd.

De aanval werd zondag gemeld door inwoners van een rijke buitenwijk van de stad. Volgens de politie loopt de schade op tot zo'n 7000 euro.

Plukken haar
De agenten vonden plukken haar en krassen van berenklauwen op de wagen. Ze zijn ervan overtuigd dat het dier werd aangetrokken door eten dat 's nachts in de auto werd achtergelaten. De buurt grenst aan een bos en het is niet de eerste keer dat voertuigen in de buurt beschadigd worden door beren die op zoek zijn naar voedsel.

Beren onthouden waar ze eten hebben gevonden. Auto-eigenaren worden er dan ook voor gewaarschuwd om hun auto's schoon te houden om zo verdere aanvallen te vermijden. ,,Beren zijn heel erg sterke dieren en, zeker wanneer ze honger hebben, vormen een autoruit of een deur bijvoorbeeld geen echt obstakel,'' aldus de politie.

Volledig scherm
© West Vancouver PD
  1. Nieuw horrorincident in verpleeghuis waar comapatiënte zwanger raakte van verpleger

    Nieuw horrorinci­dent in verpleeg­huis waar comapatiën­te zwanger raakte van verpleger

    Een verzorgingstehuis in de Amerikaanse stad Phoenix (Arizona) - waar vorig jaar een 29-jarige comapatiënte zwanger raakte na ongewenst contact met een verpleger - is opnieuw in opspraak geraakt door een horrorverhaal. De overheid dreigt de vergunning van de instelling in te trekken, omdat recent meermaals maden werden aantroffen onder het verband van een man met een stoma. ,,Een extreem zorgwekkend incident in de patiëntenzorg”, briest het ministerie van Volksgezondheid in Arizona.